Podcasty Klubu Zdrowia (Materiał premium)

Odcinek 25
Odcinek 24

Kawa z cukrem – czy bać się kawy i czym słodzić? Oraz wskazówki dla początkujących na diecie roślinnej.

  • Jak przejść na kuchnię roślinną, aby Cię to nie zabiło? Wszystko, co początkujący musi wiedzieć.
  • Czy w warzywach i owocach jest wystarczająco witamin i minerałów? Czy wyjałowienie ziemi ma wpływ na nasze zdrowie?
  • Lepiej gotować czy smażyć? Jak sobie poradzić w kuchni NKR, jeśli z założenia nie stosujemy tłuszczy skoncentrowanych?
  • Podczas smażenia potraw na oleju roślinnym wytwarza się akroleina. Jak bardzo jest ona kancerogenna dla organizmu?
  • Kawa z ekspresu ciśnieniowego. Czy jest się czego bać?
  • Czym słodzić? Co jest zdrową alternatywą dla cukru białego?
  • Co nam mówi badanie poziomu magnezu w surowicy?
  • Co się zmienia na NKR? Czy brak utraty wagi oznacza, że coś robisz źle?  
  • Homocysteina – czy jest to wróg nr 1 dla naszych naczyń?