Odcinek 25
Odcinek 24

Francuski paradoks – czy czerwone wino chroni przed zmianami miażdżycowymi?

  • Czy trzeba dbać o nawilżenie błon śluzowych nosa i gardła, żeby utrudnić dostęp wirusom? W jaki sposób się wspomóc?
  • Czemu jadam dziczyznę i co na to NKR?
  • Czy to prawda, że człowiek potrzebuje tłuszczy, bo są witaminy wchłaniające się po rozpuszczeniu w tłuszczach?
  • Witamina D3 – którą wybrać?
  • Analiza badań – witamina B12 w normie i niska homocysteina. Dlaczego tak jest?
  • Czy faktycznie czerwone wino chroni przed zmianami miażdżycowymi w przypadku tłustej diety – tzw. francuski paradoks?
  • Jakie są naturalne źródła koenzymu Q10 (ubichinonu)? Jakie są jego właściwości, kto jest narażony na niedobory oraz ile i co musimy jeść, aby nie przejmować się tym organicznym związkiem chemicznym?
  • Czy to prawda, że weganie statystycznie są bardziej narażeni na depresję i nerwicę?